Begeleiding hoogsensitiviteit - alle leeftijden

Wist je dat maar liefst 20% van de bevolking hoogsensitief is? Een hoogsensitief persoon (ook wel HSP genoemd) absorbeert meer en verwerkt prikkels ook nog eens diepgaander. Het was de Amerikaanse Elaine Aron die in de jaren ‘90 voor het eerst naar buiten kwam met het begrip toen ze als ze er als psychologe onderzoek naar deed. Ze erkende de moeilijkheden waarmee je hoogsensitief persoon te maken kan krijgen. Veel HSP’ers krijgen immers te maken met lichamelijke en mentale klachten zoals vermoeidheid, burn-out, stress, darmproblemen en hoofdpijn.

Niet alle HSP’ers zijn hetzelfde en er zijn zelfs verschillende types te onderscheiden. Zo zijn er introverte HSP’ers maar tevens de zogenaamde HSS’ers, de high sensation seekers. De ene groep is meer prikkelmijdend, de andere zoekt ze juist op.

Image by Carolina Heza

Aanbod & tarieven

Vraag je jezelf af of je hoogsensitief bent? Of wellicht weet je het al zeker maar ervaar je moeilijkheden. In dat geval kun je bij mij terecht voor:

 

– een eenmalige indicatiestelling

Aan de hand van een vragenlijst gaan we in gesprek over of jij (of je kind) wellicht hoogsensitief bent. Tarief: 75 euro Duurtijd: 1,5 uur

– persoonlijke begeleiding

In de individuele coachingsessies geef ik je geen kant- en klare antwoorden maar onderzoeken we samen welke stappen een verschil kunnen maken in jouw functioneren. We streven naar een meer gebalanceerd leven waarin je makkelijker je grenzen kunt voelen en aangeven. Na de coaching weet je beter wat prikkels met je doen en hoe je ermee om kan gaan. Tarief: 60 euro voor een sessie van 60 minuten. Pakket van 5 sessies: 55 euro per uur (mag in schijven betaald worden).

 

cropped.png
Christel Striekwold

HSP coach
Politicoloog
Sociaal Werker (specialisatie in de GGZ)

aanwezig op zaterdag 

Tel: 0495/94 73 80

christel@letsgrow-aarschot.com