top of page

Coaching talentontwikkeling & mindset

Werken met kinderen, jongeren en hun ouders vanuit de positieve psychologie

Tijdens deze individuele coachingsessies vertrekken we vanuit wat er wél werkt, wat wél goed gaat, waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt... Zo vullen we samen jouw voorraad veerkracht weer en zorgen er op deze manier voor dat je beter kan omgaan met wat moeilijk gaat. En dit op  een manier die voor jou passend is. 

Talent

Talent gaat volgens Luk Dewulf over datgene wat je graag doet, waarbij de tijd vliegt, wat vanzelf gaat.. Het gaat zo vanzelf dat je vaak niet eens doorhebt dat het om talent gaat! Samen gaan we op zoek naar jouw unieke combinatie van talenten en hoe we deze kunnen inzetten om om te gaan met eventuele moeilijkheden. 

Mindset 

Wat zorgt ervoor dat sommige sporters de top bereiken hoewel ze als kind helemaal niet uitblonken? Wat zorgt ervoor dat iemand die het moeilijk had op school een succesvolle carrière kan uitbouwen? Het antwoord: groeimindset! Door inzicht te verwerven in vaste mindset en groeimindset en na te gaan in welke situatie jij welke mindset hanteert, komt er mentale ruimte vrij om keuzes te maken. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om klasgenootjes die goede resultaten hebben te zien als fijne hulpbronnen? Of hoe zou het zijn om tegen jezelf te zeggen dat je eigen tempo volgen helemaal oké is? 

Positieve psychologie

Waar de klassieke psychologie gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek naar 'afwijkingen' en 'stoornissen', is de positieve psychologie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar kansen, talenten, mogelijkheden tot groei. Door succesverhalen te bestuderen, kunnen we heel wat leren. 

Veerkracht

Veerkracht is het vermogen om terug te veren na een moeilijke periode. Door te werken met bovenstaande principes worden we versterkt van binnenuit. We bedenken samen kleine, haalbare experimentjes die volledig passend zijn voor jou. We geloven er in dat je diep vanbinnen zelf heel wat antwoorden weet en faciliteren graag de weg hier naartoe. Op deze manier vind je ook weer meer vertrouwen in jezelf en sta je steeds krachtiger in het leven. 

Praktisch

Een sessie duurt zo'n 50 à 60 minuten. 

De eerste sessie is een intakegesprek - we proberen dan zicht te krijgen op jouw hulpvraag

Een sessie kost 70 euro en wordt meteen betaald via een betaalapp. 

Contact: claudia@letsgrow-aarschot.com 

bottom of page